Učenice naše škole na MultiMost festu

U periodu od 27.9. do 4.10. u Sremskim Karlovcima, Novom Sadu i Beogradu održan je Međunarodnog festivala dečijeg i omladinskog animiranog filma “MultiMost fest”

Ovo je 2. festival po redu. Moto ovogodišnjeg festivala je “Vera, nada, ljubav – mudrost pokretnih slika”, odnosno ideja da umetnost animacije treba da uzdiže ljudski duh i upućuje gledaoce na vekovima potvrđene vrednosti na kojima se temelji ljudska civilizacija. 

Budući da je animacija vid izražavanja, koji u sebi objedinjuje skoro sve klasične vidove umetnosti i osmišljava ih u kontekstu savremenih tehnologija, u festivalskim aktivnostima su učestvovali učenici umetničkih, osnovnih i srednjih škola i studenti Akademije umetnosti.

Festival je otvoren u OŠ “23.oktobar” u Sremskim Karlovcima. Tokom 8 dana trajanja deca i omladina imali su priliku da pogledaju takmičarski program u Velikoj sali Kulturnog Centra Novog Sada i po osnovnim i srednjim školama Sremskih Karlovaca i Novog Sada; da učestvuju na radionicama animacije; pogledaju izložbu “Veterani srpske animacije” u KC Svilara i učestvuju u radu dečijeg, omladinskog i studetskog žirija.  

4.oktobra u velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada održana je ceremonija zatvaranja na kojoj su proglašeni pobednici. Prigodan umetnički program pripremili su učenici 3. razreda Baletske škole Novi Sad, koji su izveli koreografiju pripremljenu pod rukovodstvom nastavnice klasičnog baleta Marijane Penović, dok su učenice Osnovne muzičke škole “Josip Slavenski”, Sara Sabadoš i Ramičić Tea, u klasi profesorke Olivere Sekulić upotpunile program muzičkim tačkama.

Milan Bjelobrk, korisnik dnevnog boravka ŠOSO “Milan Petrović” dodelio je u ime svoje škole nagradu  Ambasador prijateljstva – za podršku socijalnom uključivanju dece, mladih i odraslih osoba sa smetnjama i teškoćama u razvoju, autoru filma “Vuk i 7 dece”.

Organizator festivala je Studio DOM iz Sremskih Karlovaca, uz podršku Ministarstva kulture RS, Filmskog centra Srbije, Gradske uprave za kulturu Novog Sada, Opštinske uprave Sremski Karlovci, Kulturnog centra Novog Sada, KS “Svilara”, Kombak dvorane (Beograd).

no images were found