Pedagog vam preporučuje… :)

Preporuke pedagoga

            Gotovo da smo se preko noći našli u jednoj zbunjujućoj, stresnoj situaciji(zatvaranje škola,učenje na daljinu,kućna izolacija) koja nalaže da se životne navike menjaju i da sve svoje aktivnosti prvenstveno usmerimo na očuvanju svog  I zdravlja najbližih. Učimo kako da prihvatimo pravilo ponašanja „Ako ti je stalo do nekog najbolje da ga ne vidiš“ i tako počinjemo da provodimo dane isključivo u krugu porodice. TAKO JE NAJBOLJE ZA SVE NAS! 

Ono što nam se nameće kao problem kako osmisliti dan sa decom koja imaju prirodnu potrebu za kretanjem a koje im je ograničeno, koja postavljaju brojna pitanja o novonastaloj situaciji i očekuju odogovre. 

U iznalaženju kreativnih rešenja da osmislite dane, može vam pomoći doktor Ranko Rajović koji je jedan od najvećih stručnjaka u našem regionu kada je u pitanju rani razvoj dečje inteligencije. Član je Mense i Veća za darovitu decu. Kreirao je i NTC program za edukaciju roditelja i učitelja koji se sprovodi u 17 zemalja Evrope. Zato vam toplo preporučujem da posetite  sajt https://ntcucenje.com/aktivnosti-i-igreu-periodu-kucne-izolacije/ jer ćete tu nači dragocene savete kada su u pitanju igre i aktivnosti koje će olakšati vama i vašoj deci period kućne izolacije.

                                                                      Vaš pedagog Nataša Vujanović Đumić